Intel kan få EU-straff

Intel kan få EU-straff

Mistenkes for å presse AMD ut av ledende dataforhandlere i Europa.

Europakommisjonen kan komme til å gi Intel en skikkelig smekk på fingeren. Anklagene går på at prosessor-giganten skal forsøke å presse konkurrenten AMD ut av det europeiske markedet, forteller en sikker kilde til Computerworld internasjonale nyhetstjeneste.

Det er sannsynlig at et ”protestskriv” blir sendt Intel i løpet av de nærmeste dagene. Samtidig kan flere forhandlere bli anklaget, som den tyske Metro-gruppen, som eier Media Markt, en av Europas største elektronikkjeder.

- Det kan skje så raskt som i morgen (torsdag, red.anm.), forteller kilden.

I februar hadde Europakommisjonen flere overraskelsesbesøk, nærmest razziaer, til Intels kontorer i München, Media Markts avdelinger i Tyskland, Italia, Ungarn og Polen, DSG International i Storbritannia og den franske forhandleren PPR.

LES OGSÅ: EU ransaket Intel

Kommisjonen uttalte da at razziaene ble utført fordi de mistenkte Intel og forhandlerne for å bryte lovverk som forbyr restriktive forretningsmodeller.

Mistankene om Intels samarbeid med forhandlerne går mange år tilbake i tid, men Kommisjonen startet en etterforskning først i 2006 da AMD klaget.

Ifølge kilden skal disse antakelsene nå være bekreftet.

Intel har hele tiden hevdet at selskapet jobber hardt, men rettferdig, i et tøft marked, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

LES OGSÅ: Våpenhvile mellom AMD og Intel

Lov Og Rett