Kina nekter for Google-hacking

Kina nekter for Google-hacking

Myndighetene mener de jobber for å gjøre "internett til et bedre sted".

Den kinesiske avdelingen av Google og andre amerikanske selskaper ble nylig utsatt for et massivt og avansert hackerangrep.

Google tok det hele svært tungt, og truet med å trekke seg ut av landet. Trolig fordi Google mistenkte Kina selv for å stå bak angrepene.

Men nå går kinesiske myndigheter ut og nekter for å ha noe å gjøre med angrepene mot amerikanerne.

"Grunnløse anklager"

- Å enten direkte eller indirekte antyde at kinesiske myndigheter hadde noe med hackerangrepene å gjøre er totalt grunnløst, sier en talsperson for det "kinesiske it-departementet", ifølge landets offisielle nyhetsbyrå; Xinhua News.

- Vår politikk på nettsikkerhett er gjennomsiktig og konsekvent.

Talspersonen understreker at Kina er interessert i å samarbeide med andre land for å bekjempe nettkriminalitet. De sensurerende myndighetene sier at de på denne måten kan gjøre "internett til et bedre sted". Det påpekes også at Kina er verdens største offer for nettopp hacking.

Nyhetsbyrået er som sagt offisielt, og blir blant annet av Reportere uten grenser anklaget for å være et propagandabyrå

"Amerikansk dobbelmoral"

Kinesiske myndigheter er også gretne over en tale den amerikanske utenriksministeren Hillary Clinton nylig holdt i Kina.

Der oppfordrer hun Kina til å avslutte sin internettsensur, som også er en av grunnene til at Google har revurdert sin stilling i Kina.

I en kommentar fra Xinhua News sine "journalister" rases det mot det Kina ser på som dobbelmoral. De påpeker at også USA sensurerer deler av internett, slik Norge også gjør, når det kommer til for eksempel barnepornografi. Det vises også til Patriot Act-loven etter 11. september, som gir amerikanske myndigheter større muligheter til å avlytte og kartlegge borgeres aktiviteter på nettet.

- USAs arbeid med frihet på nettet er bare enda en indikator på deres dobbelmoral, skriver Xinhua News.

Interessant nok advarer McAfee Siteadvisor mot at nyhetsbyråets nettsider kan inneholde spionprogramvare.

Les om:

Lov Og Rett