Kina-sensur av Tibet-opptøyer

Kina-sensur av Tibet-opptøyer

Kina blokkerer Google News og Youtube for å hindre at folk ser sannheten om opprøret. Se video.

Kinesiske myndigheter har kuttet tilgangen til tjenester som Google News og Youtube. Sensuren skjer for å hindre spredningen av fotografier og videoer av opptøyene i de store byene i Tibet, blant annet i hovedstaden Lhasa.

To videoer om situasjonen i Tibet viser tilsynelatende rolige demonstrasjoner. Den første viser en offentlig samling, mens en annen viser en rolig marsj.

En tredje video ligger ute med 18 års aldersgrense. Den viser døde kropper som ligger i gatene og demonstranter som kaster stein på kinesiske militære kjøretøyer. Så langt har den fått over 80 000 treff.

LES OGSÅ: - Kinas nettsensur dømt til å feile

Demonstrasjonene startet 10. mars i år, til minne om opprøret i 1959 mot det kinesiske styret, som førte til at landets åndelige leder, Dalai Lama, måtte rømme til India.

Tibetanske myndigheter i eksil hevder at over hundre mennesker har mistet livet, mens kinesiske myndigheter hevder tallet er 13.

Også under opptøyene i nabolandet Myanmar i fjor ble blokkering av internett brukt som et middel for å unngå spredning av foto og video.

Lov Og Rett