- Kina vil lede nettrevolusjonen

- Kina vil lede nettrevolusjonen

Google har plutselig blitt svært så positiv til sensurlandet.

Under ett år etter at selskapet trakk seg ut av Kina er Google nå positive til den teknologiske utviklingen i Midtens Rike.

Skal man dømme etter nylige uttalelser ser søkegiganten nå på det østlige imperiet som en fremadstormende og viktig aktør, som vil lede an i den videre utviklingen av internett.

- Jeg føler vi befinner oss på et unikt sted. Vi har en helt ny teknologi og vi har tatt noen få skritt av en veldig lang reise, sier Googles toppsjef Alan Eustace om internett, til Computerworlds nyhetstjeneste.

- Jeg føler vi er helt i begynnelsen, og Kina vil etter min mening lede mye av den kommende revolusjonen.

Ble sensurert

I mars i år valgte Google å stanse sensureringen på den kinesiske versjonen av søkemotoren, noe som førte til at Google.cn ble stengt av kinesiske myndigheter. Kina har nå den raskest voksende nettbrukermassen i verden, men skal disse benytte Google er de nødt til å gå bakveien via selskapets Hong Kong-baserte sider.

Kinesiske myndigheter har også gått så langt som å kalle Google.com en ulovlig nettside. Og nylig kom det frem at hacker-angrepene mot Google skal ha kommet fra kinesiske myndigheter.

Bedre forhold?

Til tross for det kjølige forholdet holdt Google nylig en promoteringsevent i Beijing for å vise frem noen av sine nyvinninger, og samtidig som selskapet virker mer positivt innstilt til landet har pipa også fått en litt annen lyd fra kinesiske myndigheter.

Presidenten for det myndighetskontrollerte Internet Society of China, Hu Quiheng, kalte Google et symbol på internett under presentasjonen, og roste søkemotorens kreativitet.

- Googles sjarm kommer fra hvordan selskapet aldri slutter å være innovative, uttalte Hu.

Han rapporterte også at omlag 440 millioner av Kinas befolkning nå er koblet til verdensveven. Av disse er 300 millioner mobile nettbrukere.

Lov Og Rett