Må utlevere Nettby-kode til Dagbladet

Må utlevere Nettby-kode til Dagbladet

VG tapte i lagmannsretten. Nå skal Dagbladet studere kildekoden.

Borgarting lagmannsrett har bestemt at Dagbladet skal få tilgang på kildekoden til VGs nettsamfunn Nettby, melder Digi. Avgjørelsen er endelig etter at Dagbladet også vant i tingretten og første runde i lagmannsretten.

Vi har lagt kjennelsen ut her, hvor den kan leses i sin helhet.

Nettsamfunnene til de to mediehusene, Blink og Nettby, er kodet av samme utvikler; Fredrik Kristiansen. Han bygget opp Blink i Dagbladet, før han i 2006 gikk over til VG og startet Nettby. Dagbladet mener Kristiansen tok med seg kildekode og brukte den til å bygge opp et konkurrerende produkt som nå har forbigått Dagbladets Blink.

Dagbladet gikk til sak mot Kristiansen i 2008, og ba om erstatning for tap på rundt 413 millioner kroner.

Må vise kortene

Onsdag i forrige uke avgjorde lagmannsretten at Dagbladet skal gis full tilgang til Nettbys kildekode.

"Fredrik Kristiansen og Nettby Community AS pålegges å fremlegge kildekode som angitt i tingrettens slutning (...)" skrives det i kjennelsen som Computerworld har fått tilgang til.

VG har tviholdt på kildekoden for å slippe å utlevere det de ser på som bedriftshemmeligheter, og har foreslått at en sakkyndig skal sammenlikne kildekoden, men anken har altså ikke ført frem.

I retten til høsten

Lagmannsretten mener kildekoden kan være et "avgjørende bevis", og de mener det er nødvendig med full åpenhet om kildekodene skal sammenliknes godt nok.

De mener dette overgår VGs innspill om at det kan skade konkurransen mellom de to aktørene. Dessuten skal det være en eldre versjon av kildekoden som skal legges frem.

I tillegg til å slippe koden, må Kristiansen og Nettby betale 52.750 kroner hver i saksomkostninger til Dagbladet.

Erstatningssaken er berammet til Oslo tingrett i tidsrommet 6. - 28. september 2010.

Lov Og Rett