Max Manus-piraten har tilstått

Max Manus-piraten har tilstått

Stenger fildelingsnettet Lysehubben som han drev fra gutterommet.

Simonsen advokatfirma har siden våren 2009 forsøkt å finne ut hvem som la ut storfilmen Max Manus som piratkopi på nettet.

I juni påla Høyesterett Altibox å avsløre hvem piraten var, og nå er mer kjent om den mystiske skikkelsen, skriver Dagens Næringsliv.

Han er i tyveårene, bor hjemme hos sine foreldre i Rogaland og var hovedmannen bak fildelingsnettverket Lysehubben.

Målet nådd

Lysehubben, som ble brukt av flere tusen Altibox-kunder, er nå stengt. Og foreldrene til mannen, som utførte piratkopieringen og administrerte nettverket fra gutterommet, skal ikke ha visst noe om hva som foregikk i deres eget hus.

- Rettighetshavernes hovedanliggende var å få stengt tjenesten, og nå forsøker vi å få til en ordning der den forblir stengt. Så vil vi søke å finne en løsning på resten, sier advokat Rune Ljostad i Simonsen advokatfirma til Dagens Næringsliv.

Truer andre

For skjenn fra foreldrene og et stengt piratnettverk er ikke nok straff, synes juristene. Det kan bli aktuelt med politianmeldelse eller sivilt søksmål.

- Bør andre fildelere være bekymret? spør Dagens Næringsliv.

- Svaret er ja, de bør i høyeste grad være bekymret, svarer Ljostad.

- Alle som bryter loven og krenker andres rettigheter bør være bekymret. Denne saken viser at de kan identifiseres og gjøres rettslig ansvarlig. Dette bør være en vekker for dem som måtte tro de kan involvere seg i dette uten konsekvenser.

Les om:

Lov Og Rett