Megaupload slår tilbake

Megaupload slår tilbake

Mange av brukerkontoene på Megaupload tilhører offentlig ansatte i USA, hevder Kim Dotcom.

Megauploads grunnlegger, Kim Dotcom, hevder i et intervju med TorrentFreak at han kan bevise at mange brukerkontoer hos fildelingstjenesten tilhører ansatte i den amerikanske administrasjonen, de samme myndighetene som sørget for å få tjenesten stengt i januar.

- Gjett hva? vi har funnet et stort antall Megaupload-konti tilhørende embetsmenn i den amerikanske regjeringen, inkludert Justisdepartementet og Senatet, sier Dotcom i følge Torrentfreak.

Folk som har brukt Megaupload til helt lovlige formål og uten å bryte med opphavsrettigheter, er også blitt rammet av at tjenesten er stengt. De har mistet tilgang til alle sine data, også helt legitim og lovlig data som for eksempel private bilder og annen personlig informasjon.

Les saken: Per Christian Frankplads mistet alle data da Megaupload ble stengt: - Som å få huset sitt brent ned, sier han.

Forhandler med Justisdepartementet

- Megauploads juridiske team jobber nå hardt for å gjenforene våre brukere med dataene deres. Vi forhandler med Justisdepartementet om å tillate at brukerne skal få mulighet til å hente ut sine data, sier Dotcom.

I det som kan tolkes som et forsøk på å øve press i forhandlingene med Justisdepartementet, opplyser altså Dotcom at ansatte i det samme departementet er blant dem som ikke får tilgang til sine filer som følge av stengingen.

Risikerer 20 år

Interesseorganisasjonen Electronic Frontier Foundation (EFF) i USA har satt i gang en kampanje de har kalt MegaRetrieval, i et forsøk på å bistå fortvilte brukere med å tilbake sine data.

Kim Dotcom er løslatt fra fengsel mot kausjon, etter å ha sittet en måned i varetektsfengsel. USA har begjært den 38 år gamle mannen utlevert fra bostedslandet New Zealand, men første høring i utleveringssaken kommer ikke opp før i august, skriver Comon.dk.

Dersom han blir utlevert, risikerer han opptil 20 års fengsel i USA.

Lov Og Rett