Mer Bangladesh-bråk for Telenor

Ansatte i Grameenphone raser mot det de hevder er ulovlige oppsigelser.

Publisert Sist oppdatert

I går demonstrerte rundt 200 tidligere Grameenphone-arbeidere utenfor selskapets hovedkontor i Dhaka, melder Aftenposten. Demonstrasjonen kommer ti dager etter at representanter for de ansatte både snakket med pressen og med den nyvalgte statsministeren i Bangladesh Sheikh Hasina Wajed.

De oppsagte ønsker både å få tilbake jobben og i tillegg få penger de mener Grameenphone skylder dem.

Stoler på statsministeren

Alok Kumar Biswas, en representant for de oppsagte, sier selskapet har sparket 1000 folk det siste året og brutt landets arbeidsrettlov i forbindelse med oppsigelsene. Det verserer også beskyldninger om diskriminering, korrupsjon og brudd på menneskerettigheter.

De ansatte håper statsministeren vil hjelpe dem. Hun skal ifølge de oppsagte ha lovet å få et parlamentsmedlem til å se på saken.

Kjenner seg ikke igjen

Telenor kjenner seg på sin side ikke igjen i de oppsagtes fremstilling av saken.

- Tidlig i 2008 hyret Grameenphone inn rundt 1800 medarbeidere på kontrakt. Rundt 340 av dem fikk ikke fortsette, men resten ble ansatt, sier kommunikasjonsdirektør i Telenor Asia, Esben Tuman, som hevder loven for faste ansettelser ble fulgt da de 340 fikk fyken.

Når det gjelder øvrige beskyldninger kjenner han heller ikke til dette.

- Jeg anbefaler dem å ta kontakt med ledelsen hvis de har noe å melde. I Telenor har vi gode rutiner for oppfølging av slike saker, mener Tuman.