Microsoft boikotter fiendtlige land

Microsoft boikotter fiendtlige land

Fem «fiendtlige nasjoner» er utestengt fra Microsofts Live Messenger, og Iran blokkerer Facebook.

Microsoft bekreftet fredag at selskapet stenger Cuba, Syria, Iran, Sudan og Nord-Korea ute fra sin Windows Live Messenger-tjeneste.

USA anser landene som fiendtlige eller truende overfor USAs nasjonale interesser, og derfor sanksjoneres de fem landene.

LES OGSÅ:

Gaza-angrep sprer seg til nettet

Microsoft ville ikke kommentere overfor vårt nyhetsnett hvorfor tjenesten ble blokkert akkurat nå, og heller ikke hvor lenge landene har hatt tilgang til tjenesten. Microsoft forteller at selskapet for tiden ikke gjør forretning med landene.

Det er Liveside.net som var først ute med informasjon om hvorfor landene ikke kunne koble seg på Live Messenger.

LES OGSÅ:

Kinesiske hackere spionerte i 103 land

I tillegg melder BBC om en annen blokkeringssak: Iran blokkerer tilsynelatende seg selv fra Facebook. Brukere som forsøker å koble seg opp mot det sosiale nettverket, møter beskjeden «adgang til siden er ikke mulig» på farsi, bekrefter BBCs reportere i landet.

Det iranske nyhetsbyrået Ilna (Iranian Labour News Agency) har snakket med nettbrukere som hevder siden er bannlyst med tanke på presidentvalget i juni, fordi støttespillere av presidentkandidat Mir Hossein Mousavi bruker Facebook til valgkamp.

Mousavi, som var statsminister i landet 1981-1989, er sett på som en av de ledende motstanderne til landets nåværende president Mahmoud Ahmadinejad.

Myndighetene i Tehran har foreløpig ikke kommentert saken. Valget er 12. juni.

Lov Og Rett