Microsoft dømt for patentbrudd

Microsoft dømt for patentbrudd

Microsoft er dømt til å betale Alcatel-Lucent 2 milliarder kroner for å ha brutt patentlovgivning.

En jury i San Diego har beordret Microsoft til å betale Alcatel-Lucent 367,4 millioner dollar, eller nærmere to milliarder kroner, for brudd på to patenter. Avgjørelsen kommer som et nytt kapittel til den lange striden mellom de to selskapene.

LES OGSÅ: Microsoft dømt til å betale gigantbot

Juryen mente at Microsoft hadde brutt to patenter om brukergrensesnitt. Den mente også at Microsoft ikke hadde brutt et annet Alcatel-Lucent-patent som var koblet til dekoding av video. Domstolen slo fast at patentet, som Alcatel-Lucent mente ble brutt i forbindelse med mpeg2-basert dvdavspilling i Windows, var ugyldig.

Ifølge Microsoft, som vil anke avgjørelsen, hadde Alcatel-Lucent håpet å motta hele 1,75 milliarder dollar i oppreisning. Microsoft kalte avgjørelsen rundt videopatentet en seier for alle selskaper som bruker mpeg som videodekoding.

LES OGSÅ: Microsoft risikerer flere gigantbøter

Rettssaken går helt tilbake til 2003, da Alcatel-Lucent anklaget Microsoft, Dell og Gateway med brutt på patentloven.

I fjor omgjorde en domstol en tilsvarende patentsak, der Microsoft var dømt til å betale 1,5 milliarder dollar til Alcatel-Lucent i forbindelse med mp3-teknologi.

LES OGSÅ: Microsoft slipper mp3-erstatning

I slutten av april vil domstolen i San Diego begynne på en sak som Microsoft reiser mot Alcatel-Lucent. Anklagen gjelder ni patentbrudd.

Les om:

Lov Og Rett