Microsoft fikk syv milliarder i bot

Microsoft fikk syv milliarder i bot

EU-kommisjonen har gitt Microsoft en bot på svimlende 899 millioner euro, rundt syv milliarder kroner. Grunnen er at selskapet ikke har etterfulgt sanksjonene fra 2004.

For fire år siden ble Microsoft dømt av EU for å utnytte sin monopolsituasjon til å drive konkurransevridende virksomhet. EU mente at Microsoft ikke ga fra seg vital informasjon til rivaliserende programvareprodusenter.

Ifølge EU skal Microsoft nå være det første selskapet som ikke har brydd seg om en dom de har fått innenfor EUs konkurranselovgivning.

EU har tidligere gitt Microsoft en bot på 777, 5 millioner euro – 697 millioner i den originale dommen og nye 280, 5 millioner euro for å ikke å ha fulgt opp påleggene. Med den nye boten har EU kostet Microsoft i underkant av 1, 7 milliarder euro i bøter.

- Kommisjonens siste bot er et fornuftig svar til ufornuftige handlinger fra Microsoft, sier konkurransekommisær Neelie Kroes på en pressekonferanse i dag, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Microsoft på sin side sier de skal gå i gjennom EU-kommisjonens avgjørelse, og vil fokusere på å bedre ting i fremtiden.

I påvente av nye bøter, gikk Microsoft ut i forrige uke med nye tiltak for å åpne opp programvaren sin, men ble møtt av en kald og skeptisk EU-skulder .

Les om:

Lov Og Rett