Microsoft tvinges til Word-endringer

Microsoft tvinges til Word-endringer

Må fjerne patentert teknologi fra Office 2007 innen 11. januar.

En føderal domstol slår fast at Microsoft har misbrukt patentert xml-teknologi i Word 2007. Selskapet må fjerne alle spor etter xml-funksjonene innen 11. januar eller stoppe alt salg av det populære produktet som inngår i Office 2007.

Ikke overraskende velger Microsoft det første alternativet.

- Vi var forberedt på denne avgjørelsen, og vil fjerne denne lite bruke funksjonen fra våre produkter innen tidsfristen, sier Microsofts pressetalsmann Kevin Kutz til Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Allerede i august ble Microsoft dømt for å krenke patenter fra selskapet i4i, som nå er tilkjent nærmere 300 millioner dollar i erstatning. Siden den gang har saken vært flere runder i rettsapparatet, og Microsoft har kjøpt seg dyrebar tid for å unngå å stoppe salget av den populære kontorpakken i sitt hjemmemarked.

Ikke Office 2010

Det er kun Office-versjoner som selges etter 11. januar som må endres, alle Word-versjoner som er solgt med den patenterte teknologien før denne datoen rammes ikke av dommen. Microsoft må heller ikke oppdatere disse versjonene via Windows Update.

De nye versjonene Word 2010 og Office 2010 inneholder ikke den patenterte teknologien.

Microsoft har imidlertid ikke gitt opp håpet om nye runder i rettssystemet. Selskapet vurderer å be om en ny høring av ankesaken, alternativt sende saken til USAs høyesterett.

Lov Og Rett