Nå krever bransjen piratpengene

Nå krever bransjen piratpengene

Bruker staten for å få sine 30 millioner kroner, mens de dømte heller vil brenne alt de eier.

Musikkindustriens advokatfirma i saken mot Pirate Bay, Danowsky & Partner, vil at Pirate Bay-gutta skal punge ut det de skylder.

Advokatene krever nå via den svenske kronofogden, Sveriges svar på den norske namsfogden (som for ordens skyld også er kjent som namsmannen), at de fire dømte skal punge ut sju millioner hver.

Betalingsfristen er i tirsdag denne uken, melder Comon.dk.

Dette kravet kommer til tross for de mange uavklarte aspekter av saken; at dommeren potensielt er inhabil, og at de fire dømte har anket.

Potensielt kjempebål

Årsaken til at pengene kan kreves, er at anken fra de fire kun dreier seg om fengselsstraffen. Den svimlende pengesummen som kreves, er en del av den sivile delen av saken.

Forsvareren til de fire krever derimot at saken må ferdigstilles før klientene eventuelt betaler.

Hvis klientene ikke betaler, kan fogden ta alt de eier og kaste dem ut av sine boliger. Talsmann Peter Sunde har tidligere sagt klart i fra at industrien ikke får noen penger fra ham.

- Jeg vil heller brenne alt jeg eier enn å betale, har han uttalt i etterkant av rettssaken.

Forsøker å ødelegge

I mellomtiden forsøker Pirate Bay-heiagjengen å stikke kjepper i hjulene for Danowsky & Partner.

Alle som støtter Pirate Bay skal betale en krone til advokatselskapet, for så å kreve den tilbake og si den ble betalt inn ved en feil. Dette krever mye administrasjon fra selskapet.

Kronebetalerne kan sende kronofogden på nakken til Danowsky & Partner om pengene ikke tilbakebetales innen en viss frist.

Lov Og Rett