Nekter å selge Nets-domenet

Nekter å selge Nets-domenet

BBS har byttet navn, og trenger nye domener i Norge og Danmark.

Bankenes Betalingssentral (BBS) og Teller fusjonerte tidligere i september med den tilsvarende danske virksomheten PBS, og er blitt til Nets.

Bortsett fra navnebyttet har ikke fusjonen all verdens betydning for verken kunder eller ansatte, men de heldige som sitter på domenene nets.no og nets.dk har plutselig skutt gullfuglen.

Vil ikke selge

I Danmark er det Sten Kristian Axelsen fra Ølstykke (Nets er Sten baklengs) som sitter på rettighetene til domenet, skriver Computerworld Danmark.

Allerede i juni fikk dansken en anonym henvendelse fra en person som ønsket å kjøpe domenet. Personen viste seg senere å være fra PBS, og Axelsen har i ettertid fått telefoner både fra mannens overordnede og selskapets advokater.

Axelsen bestemte seg imidlertid for å takke nei, for tilbudet var på skarve 100 kroner, samt hjelp til å finne et nytt domene.

- De forsøkte å appelere til mitt gode hjerte og forklarte at navnet ville få større nytt hos dem. Men jeg bruker faktisk domenenavnet, og har hatt det siden 2000, så jeg er selvfølgelig ikke interesseret i å oppgi det, bare fordi PBS har funnet på at skifte navn, sier Axelsen til cw.dk.

PBS har tidligere hevet budet noe, men ikke nok til at Axelsen vil selge. Dermed har tonen stadig blitt surere fra PBS.

- En markedssjef gjorde meg oppmerksom på at PBS har landets beste forretningsadvokater til rådighet, og sa de ville ta domenet fra meg uansett.

PBS har ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor Computerworld Danmark, men skal ha klaget Axelsen inn for den danske domeneklagenemda. Han venter nå på en henvendelse derfra.

- Jeg slåss alene mot et selskap som omsetter for 1,7 milliarder kroner, men jeg er klar til å ta opp kampen, sier han.

nets.dk har han derfor startet en kronerulling til inntekt for det som kan bli en prinsipiell rettssak mot Nets i Danmark.

Nedre Eiker TenSing

I Norge har saken fått en langt lykkeligere slutt. Her har det kristne koret Nedre Eiker TenSing eid domenet siden 1999, ifølge Norid. Når man går inn på nets.no, rutes man imidlertid til det fusjonerte selskapets nettsider på nets.eu.

Det betyr at koret har inngått en avtale med konsernet, og ifølge digi.no skal de ha mottatt langt mer enn Axelsen er tilbudt i Danmark.

- De fikk en veldig god pris for dette, og er glade og fornøyde, sier en BBS-ansatt som ønsker å være anonym, til Digi.

Lov Og Rett