Netcom tapte mot Ventelo

Netcom tapte mot Ventelo

Krevde 900 millioner, men må selv punge ut etter rettsak.

Netcom har blitt dømt til å betale Ventelo nesten åtte millioner kroner. Pengene skal gå til Ventelo Log og seks andre Log-selskaper.

Etter at Ventelo kjøpte opp mobilforhandleren Log i 2008, oppsto det en konflikt med Netcom.

En konflikt som slett ikke endte slik Netcom hadde sett for seg.

Krevde 907 milliioner

Netcom mente at de hadde en avtale om eksklusivitet med Log-butikkene, men etter at Ventelo kjøpte opp Log Gruppen, skulle butikkene naturlig nok også selge Ventelo-abonnement.

Netcom krevde først hele 907 millioner kroner, som senere ble til 400 millioner, fra Ventelo etter "mislighold av salgsavtale". Log-butikkene krevde på sin side 45 millioner fra Netcom for "tapt omsetning og utestående betaling", etter at de ble fjernet fra Netcoms salgssystem uten forvarsel.

Fredrik Vetteren, daglig leder i Ventelo Log, mener erstatningskravet fra Netcom var "basert på tall-lek", og er glad for dommen.

- Jeg har hele tiden visst at vi ikke har gjort noe galt. Det er en stor lettelse å bli trodd av retten, sier Vetteren i en pressemelding.

Glad Log-sjef

Summen Netcom må betale er for manglende provisjon og kjedebidrag, samt saksomkostninger på rundt to millioner kroner.

Retten mener det ikke var riktig av Netcom å utestenge Log-butikkene fra sitt salgssystem. De tror heller ikke på at Log skulle slutte å selge Netcom-produkter, noe Netcom har påstått.

Dagens Næringsliv skriver at Netcom trolig vil anke dommen, ettersom den i deres øyne er "overfladisk, kortfattet og svakt begrunnet".

Lov Og Rett