Nokia vil blokkere Apple-salg i USA

Nokia vil blokkere Apple-salg i USA

Mobilgiganten med nytt søksmål for å hindre import av Iphone, Macbook og Ipod.

Nokia går til nok et søksmål mot Apple for å blokkere all import til USA av de fleste produktene Apple har å by på. Årsaken til striden er en patentkrig som brøt ut i oktober.

Søksmålet og kravene i søksmålet er nær sagt identiske med en klage mobilselskapet leverte inn til US International Trade Commission 29. desember, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

I søksmålet nevner Nokia sju patenter selskapet hevder Apple bryter, og ber for hvert enkelt om en dom der Apple forbys videre misbruk.

Selskapet mener Apples handlinger så langt har forårsaket skade som ikke kan repareres, og sier at skadene vil fortsette om ikke en dom i Nokias favør kommer på plass.

Stillingskrig

Det hevdes at omtrent all maskinvare Apple selger, bryter ett eller flere av de sju patentene.

Heriblant Iphone 3G, Iphone 3GS, Ipod Touch, Ipod Nano, Ipod Classic, Imac, Mac Mini, Mac Pro, Macbook, Macbook Pro og Macbook Air.

Første salve fyrte mobilselskapet av i oktober i fjor, da de anklaget Iphone for å bryte ti patenter og anklaget Apple for å få en gratistur basert på Nokias innovasjon.

Apple benektet disse anklagene 11. desember, og fyrte av en salve tilbake der de hevdet Nokia bryter 13 av Apples patenter.

Skikkelig ammunisjon

Ved å kreve en importblokade, trekker imidlertid Nokia frem den virkelig store juridiske kanonen og sikter den inn der det vil svi hardt for Apple. Sist kvartal var omsetningen bare for Mac-salget i USA på hele 4,3 milliarder dollar.

Det hender denne taktikken fungerer. Mot slutten av 2009 klarte det lille kanadiske utviklerselskapet I4i å få blokkert salg av Microsoft Word 2003, Word 2007, Office 2003 og Office 2007 i USA med mindre Microsoft gjennomfører endringer.

Microsoft må gjøre endringene innen 10. januar.

Nokia har bedt om en rettssak med jury i sitt andre søksmål, og krever at Apple betaler for skader inklusive renter om Apple blir dømt for patentbrudd.

Lov Og Rett