Norsk it-mygg inn i stormarked

Norsk it-mygg inn i stormarked

Stavanger-selskapet Safran Software Solutions etablerer i disse dager datterselskap i USA. Microsoft Norge har stor tro på selskapet.

Datterselskapet Safran North America LLC skal levere omfattende prosjektstyringsverktøy som sørger for at store amerikanske selskap og offentlige etater rapporterer i henhold til standardiserte definisjoner gitt av myndighetene og slik at kravene til den mye omtalte Sarbanes-Oxley Act (SOX) innfris.

Egil Thomas Andersen, ansvarlig for den internasjonale satsningen i Safran, forteller at et trendsettende marked med stort salgspotensiale, sammen med lovendringene åpner opp store muligheter for selskapet i USA. 

- Lovendringene innen prosjektrapportering og en rekke store fusjoner i USA, kombinert med det at vi har lykkes i å ansette personer med høy annerkjennelse i det amerikanske markedet, gjør at vi ser svært optimistisk på å kunne innfri potensialet vårt på det nordamerikanske kontinentet, sier Andersen.

For EuroSox

Målet med lovendringene i Sarbanes-Oxley Act, som kom i kjølevannet av finansskandalene i blant annet Enron og Worldcom, er å kontrollere pågående prosjekter for unngå flere finansskandaler, samt gjenopprette tilliten til børsen gjennom strengere kontroll av de noterte selskapenes indre rutiner. Loven gjelder også norske selskap som er børsnotert i USA. For tiden jobbes det med å innføre en lignende lov i EU, EuroSox, og Andersen ser ikke bort fra at dette vil skape ytterligere forretningsmuligheter på det europeiske markedet.

LES OGSÅ: Prosjektstyring: 12 ting du gjør feil

- Det er nærliggende å tro at det samme vil skje i EU som i USA, nemlig at alle bedrifter tvinges til å bevise at de har full styring på pågående prosjekters status. Da trenger man gode og brukervennlige verktøy, som er grunnen til hvorfor Safran Software Solutions har oppnådd sin posisjon som leverandør blant annet til olje og gass industriens aktører i Norge, sier Andersen.

Støtte fra Microsoft

Safrans prosjektstyringsløsning er utviklet i tett samarbeid med Microsoft og er en tilleggsfunksjon til Microsoft Project plattformen. Denne er igjen en del av Microsofts Office system. Gustav Line, direktør for Information Worker i Microsoft Norge, har fulgt samarbeidet med Safran i Norge og har stor tro på selskapets inntog i USA.

- Safrans verktøy innen prosjektrapportering forsterker Microsofts løsningskonsept for definerte standarder fra offentlige myndigheter. Ettersom Safran i tillegg har meget god erfaring fra Norge i å levere verktøy som håndterer store kompliserte prosjekter ser vi her en veldig sterk løsning som kan vinne det amerikanske markedet i sin nisje, sier Line.

Lov Og Rett