Opera partner med omstridt kineser

Opera partner med omstridt kineser

ZTE ble svartelistet av Telenor, nå er de partnere med Opera.

Opera og det kinesiske selskapet ZTE (Zhong Xing Telecommunication Equipment Company Limited) har inngått avtale om å ha nettleseren Opera Mini på deres mobiltelefoner.

ZTE er et lite kjent mobilmerke i Norge, men skal ha sendt ut 28 millioner telefoner i løpet av årets første halvår. Her til lands er de mer kjent som en leverandør av telekomløsninger.

Glade partnere

- Vi vil gjøre nettopplevelsen interessant for våre brukere ved å tilby dem Opera Mini på våre telefoner. Dette vil styrke våre produkter og hjelpe oss med å konkurrere globalt, sier produktsjef Ding Ning i ZTE i en pressemelding.

- Vi er glade for å jobbe med en så ambisiøs organisasjon som ZTE, som jobber med mer enn 500 operatører i over 140 land, sier Opera-direktør Lars Boilesen.

Omstridt selskap

ZTE er et omstridt selskap. De har flere ganger blitt beskylt for korrupsjon, og har fått slike problemer også her til lands.

I 2008 ble selskapet svartelistet av Telenor. De mente kinserne hadde forsøkt å bestikke Telenor-ansatte i forbindelse med et anbud, og ZTE fikk ikke gjøre forretninger med Telenor på et halvt år.

ZTE erkjente senere at de hadde brudt reglene, og ba på sine knær om å bli tilgitt av Telenor.

Lov Og Rett