Oracle saksøker SAP for tyveri

Oracle saksøker SAP for tyveri

Kampen mellom Oracle og SAP tilspisser seg. Nå har Oracle anlagt sak mot sin tyske rival for svindel, urettferdig konkurranse og konspirasjon.

"Denne saken handler om tyveri på storbedriftsnivå i stor skala ", heter det i søksmålet. Oracle hevder å ha avdekket at SAP har involvert seg i "systematisk ulovlig tilgang" til Oracles it-baserte kundestøttesystemer.

Søksmålet fra Oracle er rettet mot SAP, selskapets amerikanske datterselskap og dets datterselskap TomorrowNow.

LES OGSÅ: Oracle støtter SAP

Sistnevnte selskap leverer tredjeparts-vedlikehold og support i stor grad for Oracle-applikasjoner som stammer fra oppkjøpene av PeopleSoft, Siebel og JD Edwards.

I søksmålet hevder Oracle at SAP har brutt lovverk som Federal Computer Fraud and Abuse Act samt California Computer Data Access and Fraud Act.

Oracle krever en jury-rettsak og vil ha skadeerstatning. Via søksmålet vil Oracle prøve å stoppe den påståtte ulovlige systeminvasjonen for å forhindre at SAP bruker denne kunnskapen i konkurransen mot Oracle.

LES OGSÅ: Alle vil ta SAP

"Med disse handlingene har SAP stjålet tusenvis av proprietære, opphavsrettbeskyttede programvareprodukter og annet konfidensielt materiale som Oracle har utviklet for å betjene sine kunder", heter det videre i søskmålet.

Les detaljer i søksmålet her.

Lov Og Rett