Pc-Ware og Stover møtes i retten

Pc-Ware og Stover møtes i retten

Sju ansatte fulgte med på lasset da Geir Christensen begynte i Stover.

Etter at Novell Norge ble lagt ned våren 2007 tok Pc-Ware over alle forretningsområdene til Novell. Den tidligere Novell-sjefen, Geir Christensen, ble også sjef i Pc-Ware.

Siden har Geir Christensen blitt rekruttert på nytt til Softline Solutions som i desember 2010 kjøpte Stover. Novell-kompetansen i Pc-Ware valgte igjen å flytte på seg. I løpet av de tre første månedene i 2011 jobber de i Stover som i mai ble Softline Solutions.

- Vi har to direkte resellere på Novell i Norge. Det er Pc-Ware og Stover. I tillegg har vi EDB Ergogroup som platinum-partner. Vi forventer ingen forandringer på Novells kompetanse, sa en av de europeiske toppsjefene i Novell, Ken Tomassen, til Computerworld i mars i år.

LES OGSÅ: Lokale partnere skal redde Novell

Rettsak

I dag skriver Finansavisen at sju tidligere Pc-Ware ansatte fulgte Geir Christensen over i Stover og at saken har havnet i retten.

Pc-Ware mener Stover har brutt markedsføringsloven, og at Christensens ikke har overholdt en konkurranseklausul som sier at han ikke skal drive konkurrerende virksomhet i tolv måneder etter oppsigelsetidens utløp, den 28. februar 2012.

I tillegg mener Pc-Ware at Stover har brutt god forretningsskikk, skriver Finansavisen.

Midlertidig forføyning

I forrige uke var kjennelsen i den såkalte midlertidige forføyningen klar. Christensen har ifølge Asker og Bærum tingrett oppstrådt i strid med markedsføringsloven § 25 og handlet i strid med god forretningsskikk ved å rekruttere syv ansatte fra sin tidligere arbeidsgiver.

Stover får nå ikke ansette flere fra Pc-Ware.

- Vi har ikke rekruttert og har ingen planer om å rekruttere fra Pc-Ware, hevder Christensen i en kommentar til Finansavisen.

Nåværende sjef i Pc-Ware, Erik Frøystein, sier til avisen at selskapet vil følge opp med krav om økonomisk kompensasjon fra Stover og Christensen.

- Vi har ikke fått noen krav fra Pc-Ware og derfor ønsker jeg ikke å kommentere eller spekulere rundt til dette, sier Christensen til Finansavisen.

Les om:

Lov Og Rett