Piratguru tiltalt for datainnbrudd

Piratguru tiltalt for datainnbrudd

Pirate Bay-grunnlegger Gottfrid Svartholm Warg skal ha hacket seg inn på Nordeas servere.

- Ved angrepet har store mengder data fra bedrifter og myndighetene kommet på avveie, blant annet omfattende personinformasjon, inklusive personnummer, skriver aktor Henrik Olin en pressemelding.

I forbindelsen med et av angrepene har også ulovlige pengetransaksjoner fra Nordea funnet sted. Tiltalen omfatter derfor grovt bedrageri. Det skriver Computer Sweden.

Startholm Warg er en av fire tiltalte i saken.

Hacket stormaskin

Gottfrid Svartholm Warg er anklaget for å ha hacket en stormaskin som tilhører Nordea hvor han angivelig skal ha lastet ned ”store mengder informasjon”. Han skal også prøvd å overføre totalt 5,7 millioner kroner til ulike kontoer. Ifølge aktor har han imidlertid bare klart å fullføre en overføring av 27.000 svenske kroner.

Kontoene som pengene skulle overføres fra tilhører Odense kommune i Danmark og det danske betalingsselskapet Nets Card Processing. De 27.000 kronene skal komme fra en dansk fagforening.

Soner allerede annen straff

Aktor skriver at Svartholm Warg bør bli arrestert så fort den fengselsstraffen han nå soner blir avsluttet. Han skriver at dette er grove lovbrudd, som har skjedd ved hjelp av avansert og systematisk hacking av datamaskiner, og som har negativ effekt i forhold til folks tillitt til betalingssystemer.

I søksmålet mot Svartholm Warg og de andre personene, står det at de ved en rekke anledninger skal, ved hjelp av andre brukernavn og passord, ha foretatt ulovlige søk i databaser som inneholder store mengder personopplysninger.

Fått tilgang til sensitive opplysninger

De samme personene skal også ha hacket seg inn i en server som tilhører Logica.

- De har gradvis fått tilgang til utvidede rettigheter i systemet og til slutt fått tilgang til de mest beskyttede opplysningene. De har også endret tillatelsene for eksisterende brukere, lagt til data, samt hentet ut store mengder informasjon fra maskinen og delt denne informasjonen med andre, skriver aktor.

Rettsaken mot hackerne er planlagt til slutten av mai.

Kambodsja

I august 2012 ble Svartholm, som også er kjent under aliaset Anakata, arrestert i Kambodsja, etter anmodning fra svensk politi.

Han sitter nå i Mariefred fengsel.

Lov Og Rett