Politiet henlegger spionkamera-saken

Politiet henlegger spionkamera-saken

Vaskehjelpen som installerte et spionkamera på dametoalettet hos Ergogroup blir ikke straffet.

I mars ble det funnet et spionkamera inne i en dorull på Ergogroups hovedkontor i Nydalen. De ansatte uttrykte sjokk og vantro etter oppdagelsen, og var redd for at innholdet kunne være spredt på internett.

Det var en renholdsarbeider fra ISS som fant kameraet. Det viste seg også å være en ISS-ansatt som hadde installert kameraet. Sistnevnte ble suspendert av ISS, og saken politianmeldt.

Men nå er saken henlagt.

- Det var «noen andre lyster» som lå til grunn, så det bli ingen forfølging av den saken, sier etterforsker Håvard Bekk ved Majorstua politistasjon.

Ikke sjokkert over henleggelse

Informasjonsdirektør i Ergogroup Hilde Solegaard syntes det var ubehagelig at det ble funnet et kamera på toalettet. Men hun er likevel ikke sjokkert over at saken er henlagt.

- Det er vel kanskje å forvente ut fra de ressursene politiet har til disposisjon. Men jeg vil legge til at saken er håndtert bra av politiet og ISS når det gjelder informasjon til oss, sier hun.

Fikk avskjed

Kommunikasjonsdirektør Jan Bjørneboe hos ISS forteller at vedkommende som installerte kameraet har fått avskjed.

- Det var ikke stort mer vi kunne gjøre, sier han.

Etter det ISS har klart å finne ut, har det sannsynligvis ikke vært noen spredning av materialet.

- I det hele var det nok ganske så amatørmessig og klossete, men det gjør ikke saken noe bedre av den grunn. Vi var like sjokkerte som kunden da vi fant det ut, sier Bjørneboe.

Les om:

Lov Og Rett