Sex-scene med romvesen stopper spill

Sex-scene med romvesen stopper spill

Myndighetene i Singapore er klare på når de skal sette ned foten.

Spill er farlig, ingen tvil om det.

Xbox-spillet Mass Effect slipper ikke gjennom sensuren i Singapore. Det inneholder nemlig en sex-scene - mellom en kvinne og et kvinnelig romvesen.

Spillet, som blir lansert 20. november, er et eventyrspill der handlingen foregår i verdensrommet. Men Mass Effect går ikke ut på å skyte ned romvesener - man kan også ha sex med dem.

- Fantastisk, overordnede!

Særlig er det en scene som opprører myndighetene i Singapore. En kvinne og et romvesen vises i het omfavnelse, med heftig klining og greier.

LES OGSÅ VÅR BILDESERIE: Sex i dataspill

Scenen avsluttes med følgende mulig-klassiske replikk:

- Gode Gud, det var fantastisk, overordnede! sier romvesenet.

Det forekommer derimot ikke seksuelle scener mellom mannlige romvesener og menn. Forsvaret fra Microsoft er nesten like fantastisk som det singaporske forbudet:

- Mass Effect har realistisk innhold og samhandling, sier Microsofts talsmann i saken til Yahoo News.

Homofobe

At myndighetene i det vestligvennlige Singapore setter foten ned er for så vidt ikke overraskende. Festivaler for homofile har blitt forbudt og filmer med homeseksuelt innhold sensurert. Sex mellom to personer av samme kjønn kan straffes med opptil to års fengsel.

Microsoft har valgt å godta forbudet på den malayiske halvøya. Men hvem vet: kanskje forbudet i Singapore kan ha samme pr-effekt for Xbox-spillet som da " Life of Brian" i sin tid ble ble forbudt på norsk kino?

Les om:

Lov Og Rett