Slik hacket de Lady Gaga

Slik hacket de Lady Gaga

To unge tyskere stjal bilder og sensitive data fra 50 popstjerner.

To tyske hackere har innrømmet å ha brutt seg inn på datamaskinene til Lady Gaga og rundt 50 andre stjerner, som Ke$ha, Justin Timberlake og Kelly Clarkson.

De to guttene på 17 og 23 år skal så ha stjålet hundrevis av kredittkortopplysninger, eposter, private bilder og sanger som ennå ikke er utgitt, med planer om å selge materialene videre.

Trojanere

Ifølge den britiske avisen The Telegraph skal prosessen ha vært overraskende enkel; for å bryte seg inn på maskinene har hackerne benyttet noen ganske enkle trojanere.

- Vi snakker her om illegalt, piratkopiert materiale og spionasje ved hjelp av trojanere, sier påtalemyndighetens Rolf Haferkamp til Neuer Rhein Zeitung.

- Metoden i seg selv er ikke noe spesielt. Alt som trengs er litt kunnskap og utholdenhet.

Solgte stjålne sanger

Etter sigende skal hackerne blant annet ha forsøkt å utpresse Ke$ha med et privat nakenbilde. De tyske påtalemyndighetene tror likevel det var stjernenes musikkmateriale som var hovedmålet med hackingen.

Sanger som ennå ikke er utgitt kan selges for høye summer på internett, og de to guttene skal også ha rukket å selge videre noe av materialet før de ble tatt. Dette har tvunget flere av artistene til å fremskynde offisielle lanseringsdatoer for deres nye cd-er.

Tatt etter nettskryt

Men selv om de to hackerne har klart å bryte seg inn på stjernenes pc-er er det mye som tyder på at de ikke er de skarpeste knivene i skuffen. Stolte over hva de hadde oppnådd ble de nemlig tatt for ugjerningene etter å ha skrytt av hackerprestasjonene sine på ulike nettforum.

Samtidig skal fans av Kelly Clarkson ha tipset stjernen om upublisert materiale på nettet. Clarkson tok kontakt med politiet, som startet en etterforskning ved hjelp av FBI og tysk politi.

Selv om de ennå ikke er offisielt tiltalt har guttene allerede innrømmet skyld for tysk politi, men hvor streng straff de kan vente seg er ennå ikke kjent.

Les om:

Lov Og Rett