Spammer mot 26 års fengsel

Spammer mot 26 års fengsel

Spamkongen Robert Soloway har erkjent straffeskyld, og risikerer opptil 26 års fengsel.

Historiens største spammer, Robert Soloway har erkjent straffeskyld for svindel og skatteunndragelse i straffesaken som nå pågår i Seattle. Soloway ble arrestert av FBI i mai i fjor, og er anklaget for svindel, identitetstyveri og hvitvasking av penger.

Soloway har vært aktiv siden 2003, og allerede har allerede blitt dømt for utsendelse av søppel-epost i en rekke sivile saker. Myndighetene i USA har derfor gitt ham kallenavnet ”The King of Spam”.

LES OGSÅ: FBI varsler botnet-ofre

Til tross for en rekke dommer, har Soloway så langt unngått å betale et rødt øre i erstatning for virksomheten. I et diskusjonsforum i 2005, skrøt spammeren uhemmet av nettopp dette.

- Jeg har blitt saksøkt for hundrevis av millioner dollar, men forretningen har surret og gått i over ti år uten at jeg har betalt et rødt øre, skrev Soloway den gang.

Det spørs om han er like heldig denne gangen. Dom i saken faller 20. juni, og i tillegg til fengselsstraff på opptil 26 år, krever påtalemyndigheten 700 000 dollar, over 3,5 millioner kroner, i erstatning.

Lov Og Rett