Sperret Pirate Bays nye adresse

Sperret Pirate Bays nye adresse

Svenske pirater prøvde seg på Grønland, men ble avvist og sendt hjem igjen.

Tidligere denne uken bestemte fildelings-nettstedet Pirate Bay seg for å bytte nettadresse fra thepiratebay.se til thepiratebay.gl- gl for Grønland. Grunnen skal være at svenske myndigheter planlegger å beslaglegge den svenske nettadressen. Det skriver Computer Sweden.

Flyttingen varte imidlertid ikke lenge.

Når teleselskapet Tele-Post, som har ansvaret for Grønlands toppdomener, fant ut at Pirate Bay hadde bestemt seg for å gjøre denne endringen, bestemte de seg for å blokkere nettadressen.

Har flere domener om nødvendig

Grunnen skal være at selskapet ikke aksepterer ulovlig virksomhet på sitt toppdomene. Pirate Bay ble dermed i går tvunget til å flytte nettsiden tilbake til den svenske nettadressen thepiratebay.se.

- Vi har besluttet å blokkere de to nettadressene som brukes av fildelings-nettstedet The Pirate Bay, sier teleselskapet Tele-Post i en uttalelse til Torrentfreak.

Ifølge Torrentfreak skal beslutningen være basert på en tidligere rettsavgjørelse i Danmark som bestemte at Pirate Bay er en ulovlig nettside.

En talsperson for Pirate Bay har tidligere sagt til Torrentfreak at nettstedet har en rekke ulike domenenavn som kan brukes om nødvendig.

Les om:

Lov Og Rett