Statoil rammet av datainnbrudd

Statoil rammet av datainnbrudd

Informasjon om kunder med Statoil-kort kan være på avveie.

Selskapet som driver Statoils bensinstasjoner, Statoil Fuel & Retail, tok tirsdag ned sine kundeportaler i Norge, Sverige og Danmark etter et datainnbrudd, melder NTB. Datatilsynet er varslet om situasjonen.

- Det er indikasjoner på at kundeopplysninger kan være på avveie, og det ser vi veldig alvorlig på. Vi har foreløpig ikke oversikt over omfanget, men jobber nå med å skaffe oss den oversikten. Som et strakstiltak har vi tatt ned disse tre nettsidene, for å unngå at uvedkommende får ut opplysninger. Samtidig jobber vi med å finne feilen og sette inn sikkerhetstiltak, sier juridisk direktør Bård Standal i Statoil Fuel & Retail i en pressemelding .

Statoil-kort

Statoil Fuel & Retail kan ikke utelukke at kundeopplysninger er på avveie.

- Vi har ikke opplysninger om at kort har vært misbrukt, men så lenge det er en teoretisk mulighet for at det kan skje hever vi beredskapen. Blant annet har vi økt overvåkningen av Statoil-kort, sier Standal.

Statoil-kortet finnes i flere ulike varianter, både for privatpersoner og selskaper, med og uten Mastercard. Felles for alle er at de fungerer som betalingsmiddel på alle Best- og Statoilstasjoner i hele Skandinavia og at de gir en viss dristoffrabatt. På nettsidene som nå er stengt, kunne alle med Statoil-kort administere kundeforholdet. Kortene kan fortsatt brukes som normalt.

Vet ikke

- Hva slags informasjon kan være på avveie?

- Av sikkerhetsmessige grunner kan jeg ikke kan gå inn på det, sier kommunikasjonsrådgiver Inger Sund i Statoil Fuel & Retail til Computerworld.

- Hvor mange kunder er det snakk om?

- Det er tall som vi av konkurransemessige grunner ikke kan gå ut med.

- Hvordan oppdaget dere datainnbruddet?

- Vi ble gjort oppmerksom på forholdet av en kunde i Sverige, sier Sund.

Lov Og Rett