Symantec-pirat må punge ut

Symantec-pirat må punge ut

En Ebay-selger som solgte piratversjoner av Symantec-programvare må betale en saftig bot.

Tirsdag denne uken meldte SIIA (Software & Information Industry Association) at de har inngått en avtale med tiltalte i en sak som dreide seg om storstilt salg av piratprogramvare på Ebay.

LES OGSÅ: Romanias president: - Piratkopiering var bra for oss

Tiltalte har inngått en avtale som går ut på at han må betale en bot på hele 205 000 amerikanske dollar, eller rundt 1,2 millioner kroner. Han har også sagt seg villig til å hjelpe etterforskerne med å spore opp produsentene av piratversjonene han solgte.

Ifølge SIIAs visedirektør, Keith Kupferschmid, holdes navnet på tiltalte hemmelig som en del av avtalen.

- Vi holder navn og tilholdssted hemmelig for å kunne få mer informasjon fra tiltalte, sier Kupferschmid til IDGs nyhetstjeneste.

Saken, Symantec et al. v. Chan ( et pseudonym) et al., er en av flere lignende saker som går sin gang i det amerikanske rettsvesenet om dagen. Enda flere saker venter fortsatt på å bli behandlet i retten.

Søksmålet har gått i en distriktsdomstol i California, og er en del av SIIAs arbeid med å få slutt på salg av piratprogrammer via auksjonssider på nettet. SIIA har over en lengre periode samlet inn informasjon om slike auksjoner, og anmeldt eventuelle lovbrytere på vegne av sine medlemmer.

Ifølge Kupferschmid er rundt 90 prosent av all programvare som selges på nettauksjoner piratversjoner.

Boten på 205 000 dollar er mer enn tiltalte tjente på salget av Symantec-programmer via Ebay.

Søksmålet mot tiltalte dreide seg om brudd på Symantecs opphavsrett til programmer som Norton Partitionmagic, Norton Antivirus, pcAnywhere og Norton System Works, i tillegg til ulovlig salg av OEM-programmer.

SIIA representere mer enn 800 forskjellige programvare og informasjonsselskaper.

LES OGSÅ: Dataforhandler dømt for piratkopiering

Les om:

Lov Og Rett