Takket nei til kvart million for nets.dk

Takket nei til kvart million for nets.dk

Nets-konsernet gir seg i domenekampen mot danske Sten.

Bankenes Betalingssentral (BBS), Teller og danske PBS fusjonerte tidligere i september, og heter nå Nets.

Nets.no ble kjøpt av det kristne koret Nedre Eiker Tensing, mens det danske Nets.dk har vært en hardere nøtt å knekke. Sten Kristian Axelsen fra Ølstykke i Danmark eier domenet, som huser nettsiden til webdesign-virksomheten hans. Han har nektet å selge domenet, som er Sten stavet baklengs, til tross for trusler om at Nets-konsernet ville sette advokater på saken for å tvinge ham til å oppgi nettstedet.

Saken har gått så langt som til det danske Domæneklagenævnet, men nå forteller Nets at de trekker klagen.

"Misforståelser"

- Vi beklager at saken har fått et slikt forløp, spesielt fordi vi føler at saken har vært preget av en rekke misforståelser, sier informasjonssjef i Nets Sigbjørn Larsen i en pressemelding.

Nets vil nå holde seg til sitt nåværende domene, Nets.eu, da de mener dette "gjenspeiler vår internasjonale virksomhet". Hva slags "misforståelse" det skal dreie seg om, sier de ikke mer om.

- Det har fra start av vært vårt ønske å føre en konstruktiv og positiv dialog med Sten Axelsen, og vi har nå gitt ham en unnskyldning da vi konstaterer at Axelsen har opplevd sakens forløp annerledes, fortsetter Larsen, som har forstått at domenet "betyr mye for Sten".

Avslører budpris

I et intervju med danske Computerworld , avslører Sten at han er tilbud opptil en kvart million danske kroner for domenet, nærmere 270.000 norske kroner. Det er imidlertid ikke danske PBS som står bak dette budet, de skal kun ha tilbudt 50.000 kroner.

Han nekter imidlertid å selge, uansett pris.

- Jeg har ikke på noe tidspunkt de siste ti årene følt meg fristet av beløpene jeg har blitt tilbudt, sier han.

En kronerulling på nettstedet er imidlertid ikke nok til å dekke advokatutgiftene han har pådratt seg. Og selv om PBS nå har droppet klagen til den danske domeneklagenemda, er han ikke sikker på at han får beholde domenet.

- Hva om de prøver igjen om et halvt år? Jeg kan ikke få slik hjelp hver gang. Jeg synes det er skandaløst at man kan bruke rettsvesenet til å tvinge domener fra folk bare fordi de ikke har råd til å betale advokatregningen, sier han.

Lov Og Rett