Telenor tapte gulvstrid

Telenor tapte gulvstrid

Telenor sliter med datagulvet, men tapte likevel gulvsøksmålet mot Skanska.

28,5 millioner krevde Telenor av Skanska på grunn av problemer med installasjonsgulv, også kjent som datagulv. I stedet måtte telekjempen punge ut 1,8 millioner i saksomkostninger etter at retten ikke ga medhold, melder Finansavisen.

Gulvene har ikke gjort det enkelt for Telenor. 85.000 kvadratmeter ble installert i selskapets storstue på Fornebu, en kontrakt på rundt 70 millioner. Et slikt gulv har aldri tidligere blitt brukt i disse mengdene i norske kontorbygg.

40.000 kvadratmeter av gulvet har ikke levd opp til Telenors forventninger. Gulvet, som kalles datagulv fordi det er delt inn i plater som står på åtte centimeter høye påler og dermed har rundt åtte centimeter klaring mot bakken - bra for ventilasjon og perfekt sted å putte kabler, har begynt å knirke, vippe, glippe og flises opp.

Asker og Bærum tingrett medgir at gulvet er "skjemmende", men mener Telenor ikke kan belaste Skansa for gulvfeil.

Eget ansvar

Dette fordi de to selskapene i starten av 2003 inngikk en avtale om utbedring, som åpenbart ikke hjalp det skakkjørte gulvet. Telenor grep inn i utbedringsarbeidet og krevde at det skulle løses på en annen måte enn det eksterne eksperter anbefalte.

"Etter rettens oppfatning viser dette at Telenor hadde tatt over ansvar og risiko for gulvene," skriver dommerne.

Usikker på ankeønske

Skanska uttaler via kommunikasjonssjef Geir Linge at de er svært fornøyde med datagulvdommen.

Telenor Eiendoms administrerende direktør Martha Takvam opplyser til Finansavisen at selskapet ikke har bestemt seg for om de ønsker å anke saken, og har utover dette verken lyst til å kommentere gulv eller dom.

Les om:

Lov Og Rett