Telenor trekker juksereklamen

Telenor trekker juksereklamen

Beklager fadesen og lover aldri å manipulere mobiltelefoner igjen.

- Telenor beklager på det sterkeste.

Det er den siste kommentaren Telenor har til sin reklamekampanje Computerworld har skrevet om den siste uken.

I kampanjen har Telenor limt inn skjermbilder fra Iphone på Nokia- og Android-telefoner, og viser dermed frem funksjonalitet som ikke finnes på telefonene.

Fjerner reklamen

Telenor har overfor Computerworld innrømmet at bildene på plakatene er falske, og at Iphone-skjermene har bevisst blitt limt på for å skape "det sterkeste visuelle utrykket". Kommunikasjonssjef Atle Lessum har kalt det hele "kunsterisk frihet".

I ettertid har Twitter-brukere og bloggere sagt tydelig fra hva de mener om manipuleringen. Nokia, Forbrukerombudet og førstelektor Monica Viken på BI har også vært kritiske, og masterstudent Rune André Liland har klaget saken inn til Forbrukerombudet. I den anledning tar Telenor kontakt for å fortelle om den siste utviklingen.

- Da vi ble gjort oppmerksomme på denne glippen, fikk vi fjernet reklamematerialet. Videre har vi instruert alle som jobber med reklamemateriell hos oss om at i fremtiden skal alltid rett foto benyttes, forteller kommunikasjonssjef Anders Krokan i Telenor.

Selskapet har dermed gått fra å kalle det "kunsterisk frihet" til en "glipp" og "feil".

Skjer ikke igjen

- Dette er ikke den måten vi skal drive markedsføring på. Telenor erkjenner at det vi gjorde her, ikke er riktig. Det sier seg selv at rett skjermbilde skal være på rett mobil. Det var en engangsglipp fra oss, og det skal ikke skje igjen, lover Krokan.

- For kort tid siden hadde pipa en ganske annen lyd, hvorfor snur dere i saken?

- Da vi ble gjort oppmerksom på saken og svarte dere, hadde vi ennå ikke fått den fullgode forklaring på hvordan dette kunne skje. Vi mente ikke å bagatellisere saken, men etter hvert som vi satte oss inn i den, fikk vi en flau smak i munnen, innrømmer Krokan.

- Kontrollrutinene våre sviktet her, og dermed glapp det for oss.

Lov Og Rett