Telenors russiske mareritt er over

Telenors russiske mareritt er over

Farimex trekker milliardkravet mot Telenor i sibirsk rett.

Telenor har vært i konflikt med den russiske oligarken Mikhail Fridman og hans Alfa Group i seks år, men marerittet i russiske rettssaler ser endelig ut til å være over.

I dag ble det klart at Vimpelcom-aksjonæren Farimex trekker søksmålet mot Telenor i Russland.

Unngår tvangssalg

Dermed unngår Telenor et tvangssalg av sine Vimpelcom-aksjer som ville kostet selskapet rundt ti milliarder kroner.

- Denne saken hadde ingen rot i virkeligheten, og vi er førnøyd med at kravet blir trukket, sier Jan Edvard Thygesen, konserndirektør og leder for Telenors virksomheter i Sentral- og Øst-Europa, i en pressemelding.

Han vil imidlertid beholde champagnekorken på inntil det er klart at avgjørelsen ikke blir anket, og alle juridiske prosesser formelt er sluttført.

- Før vi kan konkludere avtalen endelig, må namsmannen trekke arresten av aksjene, påpeker Thygesen.

Klart for fusjon

Samtidig kommer nyheten om at 97,29 prosent av aksjonærene i Vimpelcom har godtatt den planlagte fusjonen med ukrainske Kyivstar. Dermed er siste hinder ryddet av veien for en sammenslåing av de to mobilselskapene.

Vimpelcom og Kyivstar er Telenors mest verdifulle investeringer i utlandet. Telenor vil eie drøyt 38 prosent av det nye selskapet, det samme som Alfa Group. Vimpelcom Ltd. skal registreres på Bermuda, får hovedkontor i Nederland og blir børsnotert på New York Stock Exchange (NYSE), for å unngå nye runder i russiske rettssaler ved en eventuell fremtidig konflikt.