Timbuktu støtter piratnettsted

Timbuktu støtter piratnettsted

Den svenske artisten provoserer ved å lansere sin siste låt på Pirate Bay.

I går lanserte den Jason Diakite, også kjent som Timbuktu, sin siste låt på Pirate Bay. Det svenske nettstedet videreformidler piratkopiert materiale, blant annet musikk, og Timbuktus anerkjennelse av Pirate Bay provoserer musikbransjen, melder NRK.

- Pirate Bay er den største mediekanalen som finnes i Sverige akkurat nå, sier Timbuktu til radiokanalen.

Direktør i den norske avdelingen til platebransjeforeningen IFPI, Marte Thorsby, misliker at Timbuktu samarbeider med piratene.

- Jeg syns det er rart at man som artist og rettighetshaver ønsker å anerkjenne det Pirate Bay står for, som utvilsomt er en utnyttelse av alle de som har rettigheter til enkeltinnspillinger, sier Thorsby til NRK.

LES OGSÅ: Pirater tar beinkrok på IFPI

- Det er en kritikk mot de som ikke har fulgt med i utviklingen av internett og som heller ønsker å stoppe den, sier Timbuktu.

Går mot piratjakten

Tidligere har svensk politi gjennomført razzia hos Pirate Bay, og i januar ville påtalemyndigheten i landet fengsle fire av grunnleggerne i ett år.

LES OGSÅ: Pirate Bay tiltalt i dag

De fem store platselskapene Sony Music, Universal Music, Bonnier Amigo, EMI og Warner Music saksøker Pirate Bay for nærmere 13 millioner kroner.

LES OGSÅ: Platebransjen krever 13 millioner

Støtten til piratene går dermed rett i strupen på en av plateselskapenes viktigste kampsaker nå.

- Jeg føler at man ikke helt har fulgt med i timen, for nå er det mye som gjøres fra de store og små selskapene for å tilpasse seg den digitale verden. Det finnes mange lovlige distribusjonskanaler via internett og de digitale medier, forteller Thorsby.

- Vi viser at dette ikke er noe man kan stoppe, men noe man skal ta til seg, sier Timbuktu til NRK.

Lov Og Rett