Tok 250 000 for å oppgradere en pc

Tok 250 000 for å oppgradere en pc

For å foreta helt ordinære oppgraderinger av pc-en til en tilbakestående Fredrikstad-mann, krevde it-sjefen i et internasjonalt selskap flere hundre tusen kroner.

Gjennom seks år betalte den evnesvake og dataukyndige mannen ut gjentatte oppgraderingshonorarer i tusenkronersklassen. Selv mener han at det kan dreie seg om så mye som 350.000 kroner, skriver Fredrikstad Blad.

Nå er it-sjefen funnet skyldig i grovt bedrageri og dømt til 120 dagers fengsel. Halve straffens lengde er gjort betinget. Dessuten må han betale tilbake en kvart million kroner til offeret.

42-åringen har selv bekreftet i politiavhør at han er ansatt som it-sjef i stort, internasjonalt selskap. Denne tittelen står han også oppført med på selskapets egne nettsider.

Den langvarige bedragerihistorien startet da Fredrikstad-mannen i 2000 bestemte seg for å gå til anskaffelse av sin første pc. Han kontaktet da it-sjefen, som han hadde kjent fra 11 år tilbake - for å få hjelp.

Etter innkjøpet skal IT-sjefen ha tilbudt seg å holde maskinen i tipp, topp stand med alle nødvendige oppgraderinger. For dette mottok han stadig større kontantbeløp. Ved en anledning måtte offeret ta opp et lån på 29.000 kroner for å få gjort opp for seg.

Les hele saken hos Fredrikstad Blad

Lov Og Rett