Tollvesenet jobber for Microsoft

Tollvesenet jobber for Microsoft

Nå skal norske tollere jakte på piratkopier på Microsofts vegne.

Mens tradisjonell piratvirksomhet foregår via nedlasting fra nettet, er også piratprogramvare som fysisk kjøpes på cd eller dvd et økende problem. Derfor har Microsoft nå for første gang fått en midlertidig forføyning hvor Tollvesenet pålegges å forsøke og avdekke slike produkter på norske tollstasjoner, skriver Finansavisen.

Selskapet mener så mye som 40 prosent av programvaren i Norge er piratkopiert, i motsetning til Business Software Alliance (BSA), som mener tallet er elleve prosent lavere.

Holdes tilbake

Thor Bjarne Mosaker er advokat og representerer Microsoft i denne saken. Han sier det ikke er avdekket salg av piratprogrammer i Norge, men er overbevist om det finner sted.

- Mange av forfalskningene jeg har sett er forbløffende gode. En vanlig forbruker vil i mange tilfeller ikke kunne se forskjell, sier han til Finansavisen.

I praksis må Tollevesenet holde tilbake det de mener er mistenkelig programvare, for så å la Microsoft kontrollere pakken. Tollerne har blitt drillet av Microsoft i hva som skiller original vare fra piratvare. Også i samtlige EU-land er det gitt liknende midlertidige forføyninger.

Lov Og Rett