Tomtom saksøker Microsoft

Tomtom saksøker Microsoft

Gps-selskapet anklager Microsoft for patentbrudd en måned etter at de selv ble anklaget for det samme.

Tomtom mener Microsoft krenker fire av selskapets patenter i det gps-kompatible kartprogrammet Microsoft Streets and Trips, og går til sak, skriver Computerworld USA.

Tomtom krever tredobbel erstatning, såkalt «triple damages», for hva selskapet mener er et bevisst patentbrudd fra Microsofts side, siden Tomtom hevder å ha varslet Microsoft om patentbruddet i forkant.

En måned etter omvendt søksmål

Microsofts Horacio Gutierezz bekrefter å ha mottatt stevningen, som for tiden gjennomgås. Selskapet jobber like fullt videre med en lisensløsning og med sitt eget søksmål.

Alt dette skjer rundt en måned etter at Microsoft gikk til sak mot Tomtom for å krenke åtte av sine patenter, deriblant teknologi funnet i en Linux-variant Tomtom bruker.

Bekymrede Linux-folk

Sistnevnte søksmål bekymret Linux-entusiaster som fryktet Microsoft skulle ta opp igjen tidligere uttalelser om at det eier mange teknologipatenter som Linux benytter.

Microsoft sier imidlertid at saken mot Tomtom ikke vil fokusere på åpen kildekode og Linux som sådan, men snarere en spesifikk Tomtom-implementering av Linux-kjernen.

Lov Og Rett