Toppsjefen i Siemens gir seg

Toppsjefen i Siemens gir seg

Konsernsjef for Siemens AG, Klaus Kleinfeld, har orientert styret om at han ikke er aktuell når forlengelse av kontrakten hans skal vurderes 1. oktober 2007.

Kleinfeld tar denne beslutningen basert på den pågående diskusjonen om å utsette forlengelsen av hans arbeidskontrakt, ifølge en pressemelding.

- I slike tider må det ikke herske tvil om ledelsen av selskapet. Jeg har derfor besluttet ikke å stille meg til disposisjon for en forlengelse av min arbeidsavtale, sier Kleinfeld.

LES OGSÅ: Siemens-topp går av

"Siemens har betydelig forretningsmessig fremgang å vise til, men står samtidig i senter for en intens korrupsjonsetterforskning. Det er spesielt i slike vanskelige tider at ansatte, kunder og kapitalmarkedene forventer tydelig lederskap", heter det i meldingen.

- Selskapet må ha full handlefrihet, understreker Kleinfeld.

I en kommentar bemerker Siemens’ nyutnevnte styreformann, Gerhard Cromme, Kleinfelds handlekraft i gjennomføringen av tiltak mot korrupsjonstilfellene i selskapet. I tillegg understreker Cromme at den uavhengige gjennomgangen av advokatselskapet Debevoise & Plimpton ikke har påvist noen form for uriktig opptreden fra Kleinfeld, eller at han har hatt kjennskap til forholdene.

- Siemens er i bedre forfatning enn noen gang tidligere. Under Kleinfelds ledelse har selskapet fått en strategisk reorientering, som vil sikre fremtidig fremgang. Denne strategien bør følges fremover, sier Cromme.

Lov Og Rett