Trekker stevning mot Apple

Trekker stevning mot Apple

Det pågående rettstvisten mellom Apple og Samsung har tatt nok en vending.

Samsung har bestemt seg for å avlyse ett av motsøksmålene mot Apple rundt det de mener er flere brudd på patenter.

Det betyr imidlertid ikke at Samsung gir opp kampen. Ifølge en analytiker handler det bare om at Samsung forsøker å konsolidere sine ressurser og legge fokus på de andre søksmålene mot Apple, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Global patentstrid

Etter at Samsung droppet søksmålet i California, saksøker de fortsatt Apple i åtte ulike rettsinstanser i åtte land, på tre ulike kontinenter.

Samsung la i forrige uke til to patenter som selskapet mener Apple har brutt, antall patenter i stridighetene er dermed oppe i 17. I forrige uke gikk også Samsung til det skritt å be amerikanske handelsmyndigheter stoppe all import av Iphone og Ipad.

LES OGSÅ: Vil ha importforbud av Iphone og Ipad

Apple svarte med å søke om en forføyning mot tre av Samsungs smarttelefoner, samt nettbrettet Galaxy Tab 10.1. Skulle Apples ønske bli oppfylt vil Samsung måtte betale Apple for å selge de berørte produktene.

Konkurranse og innovasjon

Florian Mueller, ekspert på patentstridigheter skriver i et blogginnlegg at teknologiindustrien er full av patenttvister mellom selskaper som forsøker å beskytte sin innovasjon, samtidig som det skal legges til rette for sunn konkurranse.

- Hadde plagiat vært tillatt ville det nok ført til større konkurranse, men det ville også ført til en undergraving av selskapenes investeringer i forskning og utvikling. Innovatører må få et visst handlingsrom, samtidig som det må legges til rette for en åpen konkurranse, skriver han.

Konflikten kom frem i offentligheten da Apple i april i år leverte inn et søksmål mot Samsung hvor det påstås at Samsung nærmest har kopiert selskapets mest populære produkter og brutt en rekke av Apples patentrettigheter.

LES OGSÅ: Apple til sak mot Samsung

Lov Og Rett