USA stenger 11 domener

USA stenger 11 domener

Homeland Security er på hugget igjen, og har stengt 11 koreanske filmportaler på nett.

Det amerikanske justisdepartementet (DOJ) og Immigration and Customs Enforcement (ICE) har tatt kontrollen over 11 domener på nett.

Alle 11 var tilknyttet koreanske filmportaler, ifølge Torrentfreak.

Les mer:

Nytt toppdomene: Dot-Bit

Operation In Our Sites

Stengingen av domenene er den nyeste hendelsen i Operation In Our Sites, aksjonsplanen som skal stoppe nettpirater og salg av piratvarer.

Spesielt for denne delen av aksjonen er at målet er en rekke nettsteder som ikke er ment for amerikanske innbyggere.

Det kommer også frem av informasjonen som er lagt ut på de stengte nettstedene. Meldingen er nemlig oppdatert til å vise informasjon på både engelsk og koreansk.

Skal stoppe piratkopiering

Målet med aksjonen er å stoppe piratkopiering på nett og salg av piratvarer.

Disse 11 domenene er de foreløpig siste av i alt 350 domener som er stengt av amerkanske føderale myndigheters Operation In Our Sites.

- Forbrytelser mot åndsverk skader både virksomheter og forbrukere, truer økonomiske muligheter og stabilitet, og i dag har vi sendt en tydelig beskjed at departementet alldig vil være på vakt når det gjelder å beskytte offentlig økonomisk velferd og sikkerhet gjennom robust håndhevelse av loven om åndsverk, sa riksadvokat Eric Holder i en kommentar om den forrige runden av beslag av nettdomener.

Les mer:

Dommer stenger 600 domener

Aksjonen har møtt kritikk som i hovedsak går ut på at føderale myndigheter omgår vanlig rettspraksis og ignorerer konstitusjonelle rettigheter.

Mange frykter at dersom de omstridte lovforslagene SOPA og Protect IP går igjennom, vil vi se en stor økning i domenebeslag.

Lov Og Rett