Volden øker, Libya stenger internett

Volden øker, Libya stenger internett

Titalls drepte i løpet av helgen. Nå er all nettilgang til landet nede.

Den største tilbyderen av internettforbindelser i Libya, General Post and Telecommunications Company, begynte å stenge internettforbindelsene i landet fredag, forteller Earl Zmijewski til Computerworlds nyhetstjeneste.

Zmijewski er daglig leder i internett-overvåkingsselskapet Renesys.

- De begynte å stenge rundt klokken 23 fredag og er nå for det meste av lufta, skrev han i en epost lørdag.

Situasjonen ligner Egypt

Libya følger i sporene til Egypt, som stengte all internettilgang i slutten av januar i forbindelse med demonstrasjoner og krav om politiske reformer. Det folkelige opprøret har også spredt seg til Bahrain og Jemen.

Myndighetene i Libya har slått hardt ned på opptøyene, noe som har resultert i at minst 46 menneskeliv har gått tapt løpet av helgen, ifølge Amnesty International.

Etter hvert som situasjonen har eskalert, er internettforbindelsene kuttet og det gjør det vanskelig å få informasjon om situasjonen på bakken.

Libya er mye mindre enn Egypt og har færre nettverk og selskaper, noe som har gjort det langt enklere å kutte internettforbindelsene.

Lykkes med stengingen

På fredag meldte Agence France Press at Facebook var utilgjengelig fra Libyas hovedstad Tripoli, og at internettforbindelsen ofte ble avbrutt. Meldinger på Twitter og bloggen TechCrunch rapporterer om lignende problemer.

Programvareselskapet Neosmart Technologies refererer til ”venner” i Libya og forteller at regjeringen har beordret internettilbydere i landet om å stenge det meste av internettilgangen.

- For øyeblikket er de fleste nettsteder utilgjengelig og internettilgangen er i det store og hele blokkert, skriver selskapet i en blogg.

Lov Og Rett