Wikileaks fordømmer USA

Wikileaks fordømmer USA

Etter å ha hjulpet mannen bak NSA-lekkasjen, beskylder Wikileaks nå USA for å være verdens bølle.

Talspersoner for Wikileaks fordømte i går USA og sa at landet trakasserer land som er villige til å gi asyl til mannen bak NSA-lekkasjen, Edward Snowden.

Ifølge nye rapporter har Ecuador, Island og en rekke andre land tilbudt ham politisk asyl. Det skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

- Uakseptabelt

Ifølge Wikileaks har Snowden rett til å søke asyl under FNs flyktningkonvensjon, som for øvrig står høyere enn USAs anklager om spionasje.

- Det er kontraproduktivt og uakseptabelt at Obama-administrasjonen forsøker å nedsette disse rettighetene. Det ser ikke bra ut for USA, og intet land med selvrespekt vil bøye seg for USAs metoder, sier Wikileaks Julian Assange.

Vil ikke avsløre hvor Snowden er

Ifølge Assange er Snowden nå i trygge hender og har det bra etter forholdene. Han vil imidlertid ikke avsløre hvor han befinner seg.

En talsmann for Det Hvite Hus kunngjorde i går at det er mistanke om at Snowden fortsatt oppholder seg i Russland, og at de er i samtale med landet om en eventuell utlevering.

- Obama-administrasjonen har ikke fått folkets godkjenning til å hacke og spionere på hele verden. Dette bryter både med den amerikanske konstitusjonen og internasjonale lover, sier Assange.

Lov Og Rett