Lover bedre PS3-verktøy

Sony forbedrer hjelpemidlene utviklerne trenger for å lage spill til Playstation 3.

Ken Kutaragi, sjef Sony Computer Entertainment Inc. (SCEI) sa torsdag at selskapet vil lansere to nye evalueringssystemer som vil gjøre det lettere å måle ytelsen til spill som skal kjøre på Sonys kommende spillkonsoll.

Evalueringssystemene gjør at utviklere lette kan teste programmer før selve konsollet er å få tak i. Det er derfor viktig at testsystemet ligger så tett opp til PS3 som mulig, noe Sony lover.

Ny versjon i desember

En ny versjon av et system kalt Cytology kommer i august. Den oppgraderte versjon bruker 2,4 GHz Cell-prosessor, og ikke 3,2 GHz-versjonen som brukes i PS3. GeForce 7800 brukes som grafikk-kort, mot 6800 i dagens versjon av testsystemet.

Den neste store oppgraderingen kommer i desember. Da vil systemet brukes 3,2 GHz-varianten av prosessoren og RSX-grafikkbrikken som er utviklet spesielt for det nye spillkonsollet.

Lisensavtaler med Epic Games, Ageia Technologies og Havok gir utviklerne tilgang til hjelpemidler som gjør det lettere å lage realistiske og naturlige bilder. SCEI vil også kjøpe britiske SN Systems som lager utviklingsverktøy.

Verktøyene fra SN Systems gjør det lettere å lage spill, hevder SCEI.