Lover tekstmeldinger til under ett øre

Neste år vil svenske Mobile Trends tilby tekstmeldinger via ip i Norge til en hundredel av dagens pris.

Svenskene vil erstatte sms- og mms-meldinger med ip-basert teknologi. På denne måten vil de gi forbrukerne en tjeneste som tilnærmelsesvis er gratis. Mobile Trends har rundt 25.000 brukere av sin Mobispine-tjeneste i Sverige og neste år står Norge for tur.

 

- Norge og Finland er markeder som vi vil inn i til neste år, sier gründer og administrerende direktør Joakim Boivie til Computerworld.no.

 

- Vår teknologi bygger på ip som igjen bruker gprs. På den måten kan vi få ned kostnadene til en hundredel. En slik ip-basert-modell er bra for både forbrukere og bedrifter, sier han.

 

"Tekst-skype" 

 

For å kunne bruke programvaren og tjenestene, må mobiltelefonen naturligvis ha gprs eller 3G. Den på også kunne kjøre javaprogrammer. På en måte vil dette fungere som en slags Skype for tekstmeldinger.

 

Mobispine er gratis for forbrukerne, men Boivie skal tjene penger på bedriftsmarkedet. Boivie lover likevel billigere sms og mms også her. 

 

- Vårt program er gratis for forbrukerne. Det er kun gprs-tilgangen du betaler for. Vi har heller ikke noe spyware eller reklame forbundet med dette, sier han.