Løy om hemmelig partner

Løy om hemmelig partner

Nok en gang stilles det alvorlige spørsmål ved Asger Jensby forklaringer om personene rundt skandaleselskapet IT Factory.

Så langt er Asger Jensby bare anklaget for å ha forsømt pliktene sine som tidligere styreformann i IT Factory.

Men nå viser dokumenter fra den danske Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet, tilsvarende norske Økokrim, at Jensby har kjent til Allan Vestergaard, Stein Baggers hemmelige partner i selskapet Agios United, i en årrekke. Dette skriver CRN i Danmark.

Ifølge Asger Jensbys opprinnelige forklaring var Allan Vestergaard en helt ukjent person som skal ha fortalt Jensby at han og Stein Bagger via selskapet Agios United skulle overta Jensbys andeler i IT Factory. Jensby har flere ganger forklart at han ikke hadde hørt om om Vestergaard før etter at Bagger forsvant.

Men etter at Jyllands-Posten viste ham hans egne uttaler fra et møte med Allan Vestergaard i sistnevntes hjem i 2006 innrømmer han at dette ikke er sant.

Gikk ikke videre

Et referat fra møtet viser at Asger Jensby allerede da hadde hørt at Stein Bagger og Allan Vestergaard samarbeidet og at Vestergaard hadde indirekte adgang til et stort antall IT Factory-aksjer. Jensby fortalte videre at opplysningene bekymret ham såpass at han konfronterte Stein Bagger med dem.

På møtet spør Allan Vestergaard Jensby om hvorfor han ikke tok kontakt med ham i stedet for Bagger.

- Jeg fant ikke anledningen til det, svarer Jensby.

Hadde han kontaktet Stein Baggers forretningspartner ville dobbeltspillet til Bagger blitt avslørt allerede da. Men Jensby gikk ikke videre med saken, og dermed kunne Stein Bagger fortsette å skrive opp opp både omsetningen og overskuddet i IT Factory ved hjelp av falske leasingkontrakter.

Samtidig ble IT Factorys suksess brukt av Jensby til å inngå tresifrede millionlån i flere banker.

- Hadde hørt om ham

Nylig avslørte Jyllands-Posten at Asger Jensby hittil har skjult at han allerede i 2006 slet med å skjønne hvordan IT Factory hang sammen.

Det hindret ham ikke i å overdrive IT Factorys verdier så mye at det endret 2006-resultatet i hans investeringsselskap JMI Invest fra 185 millioner danske kroner i minus til et overskudd på 646 millioner kroner.

På spørsmål om hvorfor påstandene om at han aldri hadde hørt om Baggers hemmelige partner Allan Vestergaard, svarer Jensby at han ganske enkelt hadde glemt ham.

- Jo, jeg hadde hørt om ham. Men på dette tidspunktet skjedde det så utrolig mange revolusjonerende ting rundt meg, dramatiske ting, så ikke legg så mye i det. Jeg går jo ikke og husker på om jeg har hørt et navn nevnt for flere år siden, sier Jensby.