Lure-epost skremmer folk

Lure-epost skremmer folk

En melding om sms-juks er falsk.
Mange har mottatt en epost som forteller oss å være obs på en sms med telefonnummer 60 80 61 81. Ifølge eposten oppfordrer sms-en mottakeren å ringe et nummer, men at nummeret er falsk og vil koste 2.500 kroner. Eposten viser seg å være bløff, skriver NTB.

I eposten som også flere medarbeidere i Computerworld har mottatt kan en lese:

-- Hei. Hvis du får en SMS om at du skal ringe 60 80 61 81 så la det være! Det er en bløff!! Du vil i så fall bli trukket 2.500 kr på din tlf. regning.

Ifølge VG Nett har Telenor har i løpet av fredag mottatt mange henvendelser fra engstelig mobilkunder om en e-postmelding som sprer seg lynkjapt. Meldingen advarer mot en påstått sms-beskjed om at mobiltelefonen kan bli hacket og at brukeren blir påført en stor regning.

Computerworld har prøvd å ringe nummeret i Norge, men her i landet eksisterer nummeret altså ikke. Det er opprinnelig en dansk aksjon. Dansker som ringer nummeret i Danmark får beskjed om at

fått beskjed om at de er kommet til dansk al-Qaeda, der man kan velge mellom å donere 2.500 kroner, melde seg som selvmordsbomber eller kjøpe et bilde av Osama bin Laden.