Lurt trekk av Oracle

Lurt trekk av Oracle

Oracles oppkjøp av ATG ansees som en fornuftig utvikling.

Oracles nylige oppkjøp av netthandelsfirmaet Art Technology Group, til en pris på en milliard dollar, har fått positive tilbakemeldinger fra analytikere.

- Det var et forventet trekk at Oracle ville investere i en sterkere netthandelskapasitet, sier Leslie Hand ved IDC Retail Insights til v3.co.uk.

- ATG har en flott kundebase, med flere store navn i tillegg til mindre bedrifter.

Felles kunder

Oppkjøpet ble annonsert tirsdag denne uken, og utgjør det sjette storkjøpet fra Oracle så langt i år. Selskapet har likevel ikke brukt så mye penger siden investeringen i Sun i 2009. Den gang måtte Oracle ut med hele 7,4 milliarder dollar.

De to firmaene har flere store kunder til felles, og slik har valget av ATG vært logisk for Oracle. ATG sees på som en ideell match med programvareutvikleren, som selv allerede har systemer for netthandel, og oppkjøpet gjør det mulig å inkorporere ATGs systemer i Oracles kommersielle tilbud.

Naturlig avtale

Ifølge analytiker Robert Enderle komplimenterer ATGs produkter Oracles systemer, og også han mener avtalen er naturlig for begge parter.

- Dette faller under et område der Oracle har mye selvtillitt. Det er sjelden Oracle bruker for mye penger på noe, forteller hav til v3.co.uk.

Likevel sees ikke alt på som positivt ved oppkjøpet. Hand er usikker på om selskapet virkelig er verdt den store kjøpesummen Oracle må ut med, mens Enderle tror Oracles tradisjon med å låse kundene sine i sin teknologi vil kunne skremme vekk potensielle kunder.