Lurte verden med Facebook-tattoo

Lurte verden med Facebook-tattoo

Jenta med 152 vennebilder på armen kan vaske bort tatoveringene.

En jente fra Nederland vakte oppsikt i går da hun la ut en video på Youtube som viste hvordan hun fikk tatovert profilbildene av 152 Facebook-venner på armen sin.

Videoen ble i løpet av kort tid sett av over 250.000 mennesker, og nyheten spredte seg fort i europeiske og amerikanske medier. Også Computerworld Norge tok saken etter at den anerkjente nederlandske avisen De Volkskrant kontaktet tatoveringsstudioet hvor arbeidet var utført, og fikk bekreftet at tatoveringene var ekte.

Senere på dagen i går innrømmet imidlertid Dex Moelker fra studioet Tattoo Dex at det tatoveringene var falske overfor De Telegraaf.

- Kan vaskes vekk

- Dette er en prøvetatovering som kan vaskes vekk etter noen dager. Vi holdt på et par timer med å sette den opp på armen, ikke 30 timer over to uker, som vi først gikk ut med, innrømmer Moelker.

Moelker tilføyer at hun godt kan tenke seg å gjøre jobben på ekte, hvis noen skulle ønske det.

- Det er selvsagt ganske heftig, men et voksent menneske må kunne bestemme seg for det. Kanskje ikke i ansiktet, men på armen, mener hun.

Verdensnyhet

Jenta, som kun gikk under navnet SusyJ87, fikk dermed en kortvarig karriere som den første i verden med en ”sosial tatovering”.

- Dette viser hvem jeg er, og i hvilken tid vi lever, skrev Susy J i kommentarfeltet på Youtube.

Allerede før saken ble avslørt som falsk, var det flere som mente at dette måtte være et pr-stunt. Klarer du å se forskjell? Se videoen under.