Lyse legger fiber i Danmark

Lyse legger fiber i Danmark

Lyse skal bygge ut bredbåndet til det danske selskapet MVB. 200.000 boliger og bedrifter på Vest-Jylland skal motta tilbud om fiber.

Bredbåndselskapet MVB, som er eid av sju energiselskap i Midt- og Vest- Jylland, har valgt Lyses teleselskap som samarbeidspartner i sin satsing for å bygge ut bredbånd til  alle husstander, bedrifter og fritidshus i hele Vest-Jylland 

 

Avtalen er tredelt og gjelder foruten leveranseavtale om tjenester; strategisk samarbeidsavtale for en rekke områder, samt avtale som sikrer Lyse eierpost i det danske innholdsselskapet som skal etableres.

 

Triple play 

 

Kundene vil fra start få tilbud om den såkalte triple play-løsningen som består av Internett, TV og telefoni.

 

- Vi håper denne kontrakten er en god start på vårt internasjonale engasjement, sier administrerende direktør Toril Nag i Lyse Tele i en pressemelding.

 

Byen Grindsted på Vest-Jylland med 5000 innbyggere er valgt ut som pilotområde i samarbeid med energiselskapet. Her legges infrastruktur og samtidig vil det legges inn automatisk avlesning, telemetri (strømavlesning, vannmåler og varmemåler). De første kundene vil få bredbåndtilbudet i begynnelsen av november.