Lyse pusher triple play på mobilen

Tv, høyhastighets-internett og telefon. Lyse hevder å være først i verden med triple play på mobilen.

Brukerene vil kunne finne tjenester og lokalt innhold på 3G-nettet. I løpet av kort tid vil en gruppe ungdommer i Rogaland, som allerede er tatt ut til å delta i et pilotprosjekt, begynne å bruke løsningen, ifølge en melding fra selskapet.

Dette er første gang det lanseres en mobil portal som har lokalt innhold og som knytter et triple play-abonnement tett opp mot mobilen, ifølge Lyse.

Lyse Tele har 15.000 mobilkunder i Rogaland, og er i ferd med å starte leveranser flere steder gjennom sine bredbåndspartnere som er lokalisert over hele landet. Løsningen er laget i samarbeid med Mobilespring, Aller Digitale Media og Colibria.

Filmer og tv

Mobilen gir tilgang til internett, MSN Messenger, en vanlig søkeside, kalender med både egne avtaler og arrangementer i lokalområdet. Tilbudet omfatter også en oppdatert oversikt over hva som går på tv akkurat nå og ett døgn fram.

Det blir også mulig å sjekke hvilke nye filmer som er lagt ut, se klipp av nye filmer, leie filmer fra Lyses bredbånd, se serier og musikkvideoer.

Brukeren kan også ta egne bilder og legge ut i egen blogg. I tillegg vil en finne webkameraer. Mobil-portalen gir og tilgang til TOPP Skoledagbok og man vil kunne bruke "todoy" en blanding av "to do" og "today" - det vil si en blanding av kalender og oppgaveliste.