Lyse Tele skal gi Fredrikstad fiber

Bygging av fiberoptisk bredbånd starter i Fredrikstad sommeren 2006. Lyse Tele skal levere tv, internett og telefoni i det nye nettet.

Fredrikstad kommune har gjennom datterselskapet Fredrikstad Fibernett AS inngått avtaler som sikrer utbygging av høyhastighets fibernett i Fredrikstad.

Fredrikstad Fibernett AS vil tilby Lyse Tele AS sin pakkeløsning med TV, internett og telefoni, såkalt "triple-play".

Viken Fibernett AS blir medeier i Fredrikstad Fibernett AS. Viken Fibernett AS tar ansvaret for finansieringen av utbyggingen. Viken Fibernett AS er partner av Lyse Tele AS. Lyse Tele AS er også en av eierne i Viken Fibernett AS.

Første kunde i september

Viken Fibernett AS har rettighetene til Lyses tjenester i Oslo og Bærum. Tjenestene blir identiske med Oslo og Bærum, med unntak av lokale mediepartnere. Aftenposten leverer innhold til kundene i Oslo og Bærum, mens Fredrikstad Fibernett AS vil samarbeide med lokale medier.

Salget starter i mai 2006 og de første kundene vil være koblet opp i løpet av september 2006. I løpet av kort tid tas avgjørelsen om hvilke områder som blir utbygd først. Alle som bor i de aktuelle områdene vil få informasjon om planene før salget starter.

Les også: Fiberferst i Nord

Les også: Selger Wimax til lavpris

Få med deg: Fiber gir mer effektive kommuner